Leren leiden – Frits Conijn

9789082411805-480x600Tijgeren door de modder, gehoorzaamheid, discipline, fysieke kracht en het verdragen van brullende onderofficieren. Het zijn misschien kwaliteiten waarmee een oorlog wordt gewonnen, maar voor het bedrijfsleven en voor maatschappelijke functies lijkt de toegevoegde waarde van deze eigenschappen gering. Daar moeten immers initiatieven worden genomen, daar gaat het eerder om originaliteit dan om volgzaamheid.

Maar toch. Journalist Frits Conijn schrijft met grote regelmaat profielen van geslaagde mensen en kwam daarbij tot zijn verbazing tot de ontdekking dat bedrijven als General Motors, Procter & Gamble en McDonald’s graag oud-mariniers op hun topposities zien. En ook in Nederland blijken veel topondernemers een militaire achtergrond bij het Korps te hebben. In ‘Leren leiden’ doet Conijn verslag van zijn zoektocht naar de geheimen van het Korps Mariniers en daarmee naar die van goed leiderschap.

Interview met Frits Conijn, auteur van Leren leiden.


 

Abonneer je hier!

Ben jij auteur of uitgever van een managementboek? En wil jij ook geïnterviewd worden? Klik hier!

You may also like...

Geef een reactie

Shares