De kantorenkoning – Jan Smit

Cover De kantorenkoning“Ik dacht altijd: hoe groter je wordt, hoe minder kwetsbaar. Maar dat is niet zo, het is precies andersom”.

Voorjaar 2015. Vastgoedtycoon Ger Visser staat in zijn rietgedekte woonboerderij in het Gelderse Gorssel. Hij draagt een oude spijkerbroek en is ongeschoren. Zijn ogen zijn dof. Jaren vechten tegen de Rabobank, de FIOD, het OM en de curatoren hebben hun tol geëist. Drie jaar eerder ging Eurocommerce na een korte doodsstrijd failliet. Direct werd directeur-eigenaar Ger Visser opgepakt op verdenking van onder meer bedrieglijke bankbreuk en faillissementsfraude. Alweer een projectontwikkelaar in het verdachtenbankje. En niet zomaar een.

Onder leiding van Ger en zijn broer Kees groeit Eurocommerce uit tot de grootste kantorenbouwer van Nederland. In de vastgoedwereld, in de paardensport: overal dwongen de ‘cowboys uit het oosten’ respect af. Maar als Kees het bedrijf met ruzie verlaat en kort daarna de kantorenmarkt in elkaar stort, keert het tij. Met tal van kunstgrepen laat Ger de kantorencarrousel nog zo lang mogelijk doordraaien. Daarbij geholpen door de banken die, niet gespeend van eigenbelang, jarenlang alles door de vingers zien en hem vervolgens, eind 2011, de nek omdraaien.

Waarom was Eurocommerce zo’n succes? Waar ging het mis? Waarom lieten de banken ‘bellenblazer’ Ger Visser zo lang zijn gang gaan? Aan de hand van uitgebreid onderzoek en gesprekken met de hoofdrolspelers maken Raymond Korse en Jan Smit in ‘De kantorenkoning’ een even ontluisterende als meeslepende reconstructie van een vastgoedtycoon.

Interview met Jan Smit, auteur van De kantorenkoning.


 

Abonneer je hier!

Ben jij auteur of uitgever van een managementboek? En wil jij ook geïnterviewd worden? Klik hier!

You may also like...

Geef een reactie

Shares